Alles over Werklocaties

De provincie Zuid-Holland stelt €600.000 beschikbaar voor het verbeteren van bedrijventerreinen. Ondernemers of gemeenten kunnen een beroep doen op het bedrag om onderzoek te doen naar kansen voor het terrein, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie, veiligheid of infrastructuur.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hebben besloten om Peter Derk Wekx te benoemen als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Er is 324 hectare nieuwe Brabantse bedrijventerreingrond uitgegeven in de afgelopen drie jaar: vorige week werd dat nog als goed nieuws gepresenteerd. Voor de Eindhovense lector Cees-Jan Pen is het een doorn in het oog. Hij doet een oproep aan gemeenten én werkgevers om bestaande ruimte beter te benutten.

Uit een analyse van de ontwikkelingen op Brabantse bedrijventerreinen tussen 2014 en 2017 blijkt dat bedrijventerreinen in Brabant zich positief ontwikkelen. Er zijn de afgelopen twee jaar bijna 15.000 banen bij gekomen en er is meer grond uitgegeven dan voorgaande jaren. Desondanks blijven er aandachtspunten.

 

ABN AMRO, BT en Stadszaken.nl zijn samen met een gewichtige jury op zoek naar de beste circulaire werklocaties en regio’s. Bekijk hier wie de voorlopers zijn op het gebied van de circulaire economie en ontdek wie er kans maken op de awards tijdens het jaarlijkse BT Event op 2 november in Lelystad.