Alles over Werklocaties

Je hebt ondernemingen die from scratch duurzaamheid als strategie omarmen en bedrijven die productie en producten onder druk moeten verduurzamen. Regionaal Bedrijvenpark Laarberg valt in die eerste categorie, zegt Varssevelder Otto Willemsen. Hij schreef twee boeken over duurzaam ondernemen en is bedrijfsadviseur duurzaamheid is. ‘Het is voor bedrijven en gemeenten meedoen of verzuipen met de circulaire economie.'

Zet een stel overgebleven zeecontainers en creatievelingen bij elkaar en er ontstaat iets. Een ‘stad in een stad’, een proeftuin, een hechte community. Jaarlijks goed voor 50.000 bezoekers. Dat is de Plug-in-City. Een Eindhovens feestje? Nee. ‘Het concept van de Plug-In-City is hier ontstaan, maar je kunt het overal toepassen. Als je maar visie hebt en gewoon doet.'

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is door de gemeente Amsterdam geselecteerd om het eerste deel van de A10-strook in Zuidas te bebouwen. De ontwikkelaar schreef in op de openbare aanbesteding met een multifunctioneel concept voor wonen, werken en ondernemen.

Amsterdam is als grote winnaar uit de strijd gekomen bij de toewijzing van een nieuwe vestigingsplaats voor het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Milaan bleef in de beslissende stemronde als verliezer achter. Dat schrijft het FD vanmiddag op haar site.

Bedrijventerrein Binckhaven krijgt een verzamelpand voor creatieve en innovatieve startups. Na de Caballero Fabriek, broedplaats De Besturing en Bink36 wordt in maart 2018 het pand Apollo 14 geopend.