Alles over Werklocaties

Het is de werklocatie met de grootste spin-off van Nederland: Schiphol. De organisatie heeft ruim 2000 mensen in dienst, de locatie biedt werk aan 65.000 mensen en de spin-off van de luchthaven wordt geschat op 250.000 arbeidsplaatsen. André van den Berg is CCO van Schiphol en heeft de uitdagende taak om de luchthaven concurrerend te houden om het vestigingsklimaat aantrekkelijk te blijven houden.

Niet Rotterdam of Schiphol, maar het Limburgse Venlo is de meest begeerde logistieke locatie van Europa. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Prologis, belegger in logistiek vastgoed.

Lelystad goederenhaven, het zal even wennen zijn. Toch is dit binnenkort realiteit als de gloednieuwe kade opengaat en de eerste binnenvaartschepen aanmeren om hun lading stukgoed, bulk en containers af te zetten of op te pikken.

Na jarenlang prioriteit te hebben gehad, dreigen gemeenten zich weer van hun bedrijventerrein af te keren. Dat blijkt uit onderzoek van Stec Groep onder 170 gemeenten. Positief is dat een merendeel van de gemeenten aangeven dat regionale samewerking nu echt op gang komt. 

Cees-Jan Pen trok in Binnenlands Bestuur terecht aan de bel over de staat van bedrijventerreinen in Nederland. Na jaren van herstructureren worden de budgetten drastisch teruggeschroefd en wordt de focus en het budget door provincies verlegd naar campussen, valleys en hubs. En dan is de vraag wat we met alle reguliere gemengde bedrijventerreinen aan moeten.