Alles over Werklocaties

In de rubriek Innovatief in Flevoland vragen we grensverleggende ondernemers hoe zij de jongste provincie-economie van Nederland op de kaart zetten. In deze editie 3D Metal Forming van directeur Marcel Oud. Oud vertelt over zijn leven als ondernemer en waarom hij Rijswijk in 2013 inruilde voor Lelystad.

Welke rol neem je als overheid en regionale ontwikkelingsmaatschappij aan in de next economy en hoe zorg je dat je de goede keuze maakt? Aan de hand van de stelling ‘Voordelen van clusters? Consultancypraat!’ gingen experts op het gebied van de next economy en vestigingslocatie in discussie tijdens het BT Event 2017, het event over regionale innovatiekracht en vestigingsklimaat.

Wie niet in ‘de Blauwe Banaan’ zit, heeft een achterstand in de logistieke hotspot-concurrentiestrijd. Hoe kunnen de zogeheten B-locaties alsnog een deel van de logistieke taart pakken? Wie een duurzaam en aantrekkelijk logistiek vestigingsklimaat wil bouwen, heeft meer nodig dan stuntprijzen en een voormalig grasveld.

De Amsterdamse regio vreest een uittocht van logistieke bedrijvigheid door het nieuwe slots-beleid van Schiphol. Daardoor wordt het voor vrachtvervoerders minder aantrekkelijk om Schiphol als luchthaven te gebruiken. In de Amsterdamse logistieke sector werken enkele tienduizenden mensen.

Park 20|20, Plug in City en de Blokhuispoort zijn de finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Awards in de categorie Werklocaties. Circulair Friesland, gemeente Haarlemmermeer en gemeente Venlo maken kans op de prijs voor de beste circulaire regio. Zij strijden voor de ABN AMRO Circular Economy Awards.