Alles over Werklocaties

Ondanks grote maatschappelijke transities blijven de binnenhavens op peil en lijken ze zelfs bezig aan een tweede leven. E-commerce, tolheffing en biobased zijn de termen die de toekomt van de industriële binnenhaven een florissant beeld geven. Hoe profiteert uw gemeente ook van de binnenhaveneconomie?

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het CBS-gebouw in Voorburg vanmiddag definitief overgedragen aan ontwikkelingscombinatie CBS BV, een samenwerking tussen de ontwikkelende aannemer Schouten en gebiedsontwikkelaar BPD. Het markante gebouw van Du Pon & Van Mourik maakt plaats voor een duurzame woonwijk. 

Twee tenders per jaar gaat Amsterdam uitschrijven voor de kantorenmarkt. De economische groei brengt de laagste kantorenleegstand in jaren in de grote steden en het is de vraag of er wel genoeg plekken zijn om de groei goed te faciliteren. Stadszaken vroegt het Aeisso Boelman, directeur Fakton en Maurice Kuipers, senior consultant bij Buck Consultants International (BCI).

Het Cambridge Innovation Center heeft startup-huisvesting en community building tot kunst verheven. Binnen 18 maanden breidt het centrum uit, produceerden haar huurders 104 voltijdbanen voor Rotterdam en hebben bedrijven de stap naar de West Coast gemaakt. Vandaag presenteert het centrum haar Impact Report en uitbreidingsplannen.

Uit de oude doos. Het Cambridge Innovation Center in Rotterdam presenteert vanavond haar Impact Report en maakt een fikse uitbreiding van het aantal vierkante meters bekend. In 2016 spraken we initiatiefnemer Marcus Fernhout over de nap rooms, de filosofie van de werkruimte en over 22 minuten vergaderen.