Alles over Werklocaties

Dat de logistiek als kostbare ruimtevreter té weinig toegevoegde waarde zou generereren, verwerpt René Buck als oude discussie. 'Als Nederland haar toppositie als logistiek land (Triple A) wil handhaven, dan is investeren in "Triple I" noodzakelijk: Infrastructuur, Innovatie en Inventiviteit.'

Onderzoeker Han Olden reageert op de Laddercrisis in Nederland. 'Te veel plannen worden goedgekeurd omdat we werken met verouderde rekenmodellen. Als maar op de goede manier aan de knoppen wordt gedraaid, komt er altijd het gewenste resultaat uit.'

Wees niet bang voor de Ladder

20 april 2016 10:19

De Ladder voor duurzame verstedelijking is de schrik van menig gemeente met ruimtelijke ambities. Voor je het weet sleept een concurrerende buurgemeente of grootgrutter je voor de rechter. 3 jaar na introductie van het instrument en 100 beroepszaken verder blijkt de soep vaak niet zo heet gegeten.

Nederland is een meldpunt rijker: het Meldpunt Kantoren. Het nieuwe lectoraat Ontwikkeling Werklocaties vraagt hiermee in samenwerking met de Stentor aandacht voor leegstaande panden en verpauperde bedrijventerreinen in de provincie Overijssel.

Noord-Holland heeft met Seed Valley een parel in huis. Het is het grootste zaadveredelingsgebied ter wereld en een van de snelst groeiende hoogwaardige industrieën van Nederland.