Alles over Werklocaties

Kruiden- en specerijenbedrijf Euroma vertrekt niet naar bedrijventerrein H2O in Hattemerbroek, maar naar de Hessenpoort in Zwolle. Dit tot teleurstelling van de gemeenten Oldebroek, Heerde en Hattem. Ook op de huidige locatie in Wapenveld ziet het bedrijf niet genoeg mogelijkheden. Onzekerheid over het bestemmingsplan gaf volgens de directie de doorslag voor de transfer.

De Rotterdamse aanpak om leegstaande kantoren een nieuw leven te geven, blijkt succesvol. Daarom willen projectontwikkelaars, corporaties, vastgoedeigenaren en gemeente er een schepje bovenop doen. Eind 2020 moet nog eens 450.000 m² incourante kantoorruimte een nieuw leven hebben gekregen.

Nederland veranderde van een valleyland in een startup-land. Maar waarom focussen steden zich en masse op startups? En weten stedelijke overheden wel wat die startende ondernemers echt nodig hebben? Wie startende bedrijven wil helpen, brengt vraag en aanbod met elkaar in contact.

Een Brexit kan negatieve gevolgen hebben voor logistiek Nederland, dat op het moment een schakelfunctie vervult tussen de Europese en Britse markt. Voor de komst van nieuwe hoofdkantoren van met name Amerikaanse bedrijven kan een vertrek van het VK juist gunstig uitpakken.

Bedrijfsgebouwen en winkelpanden staan leeg, waardoor overheden een stapje extra zetten om toch die innovatieve en succesvolle bedrijven binnen te halen. Netwerken is een beproefde methode, maar hoe doe je dat nou effectief zonder over te komen als een hork? 5 netwerktips.