Alles over Tool

Vandaag is de Leegstandsmonitor Overijssel door Ank Bijleveld-Schouten aangeboden aan de Utrechtse gedeputeerde Bart Krol en directeur-generaal Peter Heij (IenM). De monitor is een initiatief van de provincie Overijssel en het CBS en brengt leegstand van negen soorten vastgoed integraal in beeld.

Terwijl V&D een leemte achterlaat in onze stadscentra, zijn outlets een groot succes. In plaats van ons afgrijzen uit te spreken over deze plastic koopparadijzen proberen we lessen te trekken voor de inrichting van onze binnensteden. Dat doen we met de architect van het klein geluk: Sjoerd Soeters.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een primeur: sinds eind januari ligt het eerste omgevingsplan van Nederland ter inzage voor de Alphense burgers en bedrijven. Daarmee loopt de gemeente Alphen aan den Rijn vooruit op de Omgevingswet. Het ‘Omgevingsplan Rijnhaven Oost’ voorziet in een maximale gebruiksflexibiliteit.

Huisjesmelkers en huurfraude opsporen, vroegtijdig schoolverlaters identificeren en zorgbehoeften voorspellen in de wijk. Wie dacht dat data-analyse alleen in het fysieke domein wordt toegepast heeft het mis. Ook in het sociale domein kan men informatiegestuurd werken.

Dat dating-app Tinder tegenwoordig de meest waarschijnlijke plek is om de ware liefde tegen te komen, is geen geheim meer. Sinds kort kan ook een droomhuis worden gevonden door een paar keer te ‘swipen’.