Alles over Ruimte

Een smal, diep pand voelt minder leeg dan een breed, ondiep pand. Twee lege panden naast elkaar voelen leger dan wanneer er een gevuld pand tussen zit. Maak daarom de 'gevoelsleegstand' meetbaar, stelt sociaal-geograaf en adviseur Joost Nicasie.

In het eerste kwartaal van 2016 zijn de huurprijzen in de vrije sector in Nederland gestegen met 6,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. Dat blijkt uit de huurmonitor van huurbemiddelaar Pararius.

Planoloog moet het pak in

28 april 2016 11:42

De vraag is wie het ruimtelijke proces van morgen het beste kan overzien. Ruimtelijke ordenaars? Planologen? Volgens de Brit Tom Campbell missen veel planologen de connectie met 'mensen', en zijn daardoor niet opgewassen tegen de uitdagingen waar onze steden voor staan. Ik ben het met hem eens.

Moeten we ons opmaken voor de zoveelste planologische blunder van megaformaat? Na het overloopbeleid, de gebundelde deconcentratie en de Vinex dreigt nu een volgende catastrofe: het door Friso de Zeeuw aan de G32 toegedichte ruimtelijke concept van meerkernige geleding.

Hoewel het totale aantal elektrische auto’s met een derde is gestegen ten opzichte van een jaar eerder is begin 2016 slechts 1 op de 40 auto’s in Nederland geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven. De plug-in hybride is de populairste elektrische auto. Dat meldt het CBS vandaag.