Alles over Ruimte

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) maakt € 40 miljoen extra vrij voor de uitbreiding van fietsenstallingen bij NS-stations. Ze wil hiermee de meest urgente fietsparkeerproblemen bij stations aanpakken voor 2020. 

In de Nederlandse bodem liggen 1,7 miljoen kilometers aan kabels en leidingen. Het aantal blijft groeien, waardoor de kans op schade en het optreden van onveilige situaties toeneemt. Om dit te voorkomen, is het essentieel te weten waar de kabels en leidingen liggen en het grondroeren daarop af te stemmen.

Consument wil gemengde buurt

31 oktober 2016 22:14

Nederlanders wonen het liefst in een gemengde buurt. Dat blijkt uit onderzoek van gebiedsontwikkelaar BPD. Maar wel een buurt zonder al te grote tegenstellingen. Ook spreekt het weinig mensen aan om te wonen in een buurt met overwegend etnische minderheden en lage inkomens. 

Parkeergarages van bedrijfsgebouwen staan buiten kantoortijd leeg. Zonde, vindt startup ParkBee. Het bedrijf maakt deze parkeerplaatsen toegankelijk voor het grote publiek. Voor de consument betekent dit een vriendelijk tarief en meer parkeerplaatsen, voor de vastgoedeigenaar zorgt het voor extra inkomsten.

Het aantal verstrekte bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen in 2016 blijft sterk achter bij de verwachting, terwijl de vraag naar nieuwe huizen verder toeneemt. Vooral in de Amsterdamse en Utrechtse regio neemt de marktdruk daarom verder toe en komen prijzen verder onder druk te staan.