Alles over Ruimte

Voor het 10e jaar op rij organiseert Stedelijk Interieur de Award Beste Openbare Ruimte, de ‘missverkiezing’ voor de openbare ruimte. Een deskundige jury kiest tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte op 21 juni in Breda, samen met het publiek, de mooiste, beste en gezondste openbare ruimte van Nederland. De inschrijving voor de award is nu geopend.

Gemeenten in de provincie Noord-Holland hebben de afgelopen jaren ruim vier op de tien nieuwbouwwoningen gerealiseerd binnen een straal van 1200 meter van een station. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor waarmee de provincie Noord-Holland de voortgang van het programma OV-knooppunten meet.

Er was eens een wijk

18 april 2018 9:35

Er was eens een wijk aan de buitenkant van de succesvolste stad van een rijk land. De wijk lag geografisch ideaal, op weg naar het welvarende hart der natie. Bovendien lag de wijk aan de kant van de stad waar in de meeste steden van de wereld de duurdere wijken zijn te vinden: ver verwijderd van oude industrie- en haventerreinen, in de richting van de natuur, in dit geval van fraaie veenweide- en heidegebieden.

De Nationale Omgevingsvisie (NOVI) is weer een klein stapje verder. Als je de brief van 13 april van minister Kajsa Ollongren leest, zou je dat niet zeggen, want het eerste vijf pagina’s bevatten hoofdzakelijk bekende koek.

Provincies die aan de slag gaan met de Omgevingswet kunnen dit doen met behulp van de navigator 2.0. De navigator neemt provincies stapsgewijs mee door de verschillende deelprocessen.