Externe veiligheid wordt omgevingsveiligheid door de omgevingswet. Dat lijkt een woordenspel, maar is een grote verandering. Reden te meer waarom het Ministerie van Infrastructuur en Milieu er eind juni een summerschool over organiseert. Vijf vragen Jan-Willem Wesselink die de summerschool vanuit het Kennislab voor Urbanisme organiseert.

Ode aan het hoge wonen

22 mei 2017 17:10

Er waait een nieuwe wind door de succesvolle grote steden van Nederland, die van het wonen in de hoogte, van hoge dichtheden. Amsterdam werkt aan de nieuwe Sluisbuurt op het Zeeburgereiland en Utrecht aan het Beurskwartier naast de Jaarbeurs.

Elke gemeente in Nederland heeft kunst in de openbare ruimte. Soms succesvol, soms mistroostig. In de wekelijkse rubriek Kunst in de openbare ruimte neemt Stadszaken deze kunst onder de loep en beschrijft het verhaal erachter. Deze week: het kunstwerk zonder titel, ofwel 'De Gabo' in Rotterdam.

De NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2017 is gewonnen door ZuiderDUIN in Almere. Dat maakte juryvoorzitter Josja van der Veer op 18 mei bekend tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. De jury benadrukt de sterke identiteit van ZuiderDUIN en het onderscheidende woonmilieu dat is ontwikkeld.

Hittestress is een serieus probleem dat vaak onderschat wordt, lees ik op de site kennisvoorklimaat.nl. In de vakwereld ervaar ik dat niet zo. Hittestress wordt als bedreiging omarmt en als een van de grootste kostenposten in onheilsvoorspellingen opgenomen.