Alles over Netwerksamenleving

In Rotterdam-Rijnmond zet de politie Pokémon Go-spelers in als buurtwacht. Pokémons worden - tegen betaling - onder andere in afgelegen wijken geplaatst, waar ze spelers aantrekken die op hun beurt inbrekers en fietsendieven moeten afschrikken. Dat meldt NOS.

De auto's van het Belgische Bpost, datapartner van het Antwerpse City of Things-project, brengen de luchtkwaliteit in de stad in beeld. Dit kan worden gelinkt aan zaken als verkeersdrukte. Het stadscentrum is daarnaast voorzien van netwerken en sensoren die op termijn inwoners en bezoekers kunnen volgen.

Wereldwijd ontwikkelen steden smart city-programma’s, ieder met een eigen invalshoek. Smart city-professional Hanke Nijman zet 9 lessen op een rij. 'In een smart city worden nieuwe technologie en co-creatie ingezet om maatschappelijke vraagstukken op innovatieve wijze op te lossen.'

Het nieuwe LoRa-netwerk van KPN heeft vanaf nu dekking in de gehele Randstad, waaronder de regio Schiphol. Inmiddels is het LoRa-netwerk voor Internet of Things-toepassingen live in Zuid-Holland, Noord-Holland en delen van Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Groningen.

Er gaat een golf van gemeenschapsgevoel over ons land. Ruim een maand na lancering is 1 op de 7 buurten van Nederland actief op het uit Amerika overgevlogen buurtplatform Nextdoor. Gemeenten en overheidsinstellingen: doe er je voordeel mee. Communiceer dáár waar de buurt is.