Alles over Technologie

Google mag haar bezorgdrones in de Verenigde Staten gaan testen. Het bedrijf heeft daarvoor toestemming gekregen van het Witte Huis en de luchtvaarttoezichthouder FAA.

De gemeente Amsterdam zoekt appmakers voor het openbare beacon-netwerk in de stad. Met behulp van de kleine zendertjes wil de gemeente diensten aanbieden die bijvoorbeeld bezoekers helpen makkelijker door de stad te navigeren.

Op de busbaan tussen Schiphol en Haarlem heeft de eerste operationele test plaatsgevonden met een zelfrijdende bus buiten een afgesloten testcircuit. De test was een initiatief van het ministerie van IenM, de provincie Noord-Holland, de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer en Vialis.

De apparaten om ons heen worden zo complex dat we uit het oog verliezen waar we ze eigenlijk voor hebben ontworpen. Het volgende slachtoffer wordt de lantaarnpaal. Nu vinden we het normaal dat een lantaarnpaal licht geeft, maar is dat in 2025 ook nog zo?

Twaalf studenten van de Hanzehogeschool werken samen met de stad en de provincie Groningen aan een onderzoek naar het fietsdeelproject BikeShare050. Ook Groningen Bereikbaar en Werkpro werken mee aan het project.