Alles over Technologie

Meten van informatie is één; er ontstaan pas echte kansen voor de smart city als we de júiste informatie op het goede moment meten, bijvoorbeeld tijdens een calamiteit. Dat kan met pervasive systems. Hoogleraar Paul Havinga onderzocht hoe dit type sensornetwerken kunnen worden ingezet voor een hogere publieke veiligheid.

Google mag haar bezorgdrones in de Verenigde Staten gaan testen. Het bedrijf heeft daarvoor toestemming gekregen van het Witte Huis en de luchtvaarttoezichthouder FAA.

De gemeente Amsterdam zoekt appmakers voor het openbare beacon-netwerk in de stad. Met behulp van de kleine zendertjes wil de gemeente diensten aanbieden die bijvoorbeeld bezoekers helpen makkelijker door de stad te navigeren.

Op de busbaan tussen Schiphol en Haarlem heeft de eerste operationele test plaatsgevonden met een zelfrijdende bus buiten een afgesloten testcircuit. De test was een initiatief van het ministerie van IenM, de provincie Noord-Holland, de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer en Vialis.

De apparaten om ons heen worden zo complex dat we uit het oog verliezen waar we ze eigenlijk voor hebben ontworpen. Het volgende slachtoffer wordt de lantaarnpaal. Nu vinden we het normaal dat een lantaarnpaal licht geeft, maar is dat in 2025 ook nog zo?