Alles over Technologie

De Amerikaanse hoogleraar Paul R. Schulman maakte studie van de wederzijdse afhankelijkheid van aan elkaar gekoppelde infrastructuren. ‘We zijn ons onvoldoende van de risico’s bewust.'

Elke week wordt er wel een award uitgereikt aan initiatieven die onze steden beter maken. Duurzame innovaties, bewezen concepten of slimme toepassingen. In de rubriek Award van de Week nemen we u mee in het oerwoud van awards. Welke award moet u aan meedoen en hoe kunt u winnen?

Dekt NL Smart City de lading?

17 februari 2017 13:40

Smart City heeft een permanente plek op de agenda ingenomen. Er is een grote behoefte om de complexiteit van een snel veranderende samenleving samen aan te pakken. Midden 2016 kwam er een oproep van minister-president Mark Rutte om vanuit de praktijk een visie te ontwikkelen over Smart City.

Amsterdam heeft de dertiende plaats op de ranglijst van meest innovatieve 'Tech Cities' bemachtigd. Daarmee is onze hoofdstad één van de snelst groeiende en aantrekkelijkste steden op het gebied van technologie in Europa.

Bouwboer moet de cloud in

26 oktober 2016 9:30

Op het Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling op 3 november staat de impact van technologie op gebiedsontwikkeling centraal. En dat begint aan de voorkant, stelt Erik van der Wal van BPD, een van de sprekers. We stelden hem alvast 5 vragen.