Alles over Data

Vandaag nam de Tweede Kamer met ruime meerderheid de Wet open overheid (Woo) aan. De wet, een initiatief van GroenLinks en D66, heeft als doel de overheid transparanter te maken. De VNG laat weten het doel van een open overheid te onderschrijven, maar vindt de Woo daarvoor ongeschikt.

Geld trekt ieders aandacht. San Francisco begrijpt dat en zet het middel in om haar reizigers te verleiden om buiten de spits te reizen. Weg met de sticks, op naar de carrots.

Huisjesmelkers en huurfraude opsporen, vroegtijdig schoolverlaters identificeren en zorgbehoeften voorspellen in de wijk. Wie dacht dat data-analyse alleen in het fysieke domein wordt toegepast heeft het mis. Ook in het sociale domein kan men informatiegestuurd werken.

Almere nog geen Smart Society

23 februari 2016 15:30

Almere Smart Society komt nog niet van de grond. Het project waarin de gemeente en bedrijven samen slimme ICT-oplossingen zouden ontwikkelen laat nog te weinig resultaat zien. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Waar we twintig jaar geleden alleen nog van konden dromen, is nu in ontwikkeling: de (semi-) zelfrijdende auto. Een innovatie die aanpassingen in onze infrastructuur en een andere rol van Rijkswaterstaat vereist. Maar welke precies?