Alles over Data

Een interactieve gebiedsinterface waarop burgers, bedrijven, eigenaren, projectontwikkelaars, lokale organisaties en de gemeente informatie uitwisselen en samenwerken aan de realisatie van projecten. Dat is sinds gisteren de praktijk in bedrijvengebied Amstel3 in Amsterdam Zuidoost.

Het merendeel van de overheidsorganisaties, IT-bedrijven en (middel)grote financiële instellingen maakt zich zorgen over een cyberaanval of datalek en de gevolgen daarvan. Dat stelt Interxion, leverancier op het gebied van cloud- en datacenterdiensten.

De gemeente Dordrecht gaat het grondwaterpeil in de fragiele bodem realtime monitoren. Als proef laat de gemeente daarvoor een eigen, lokaal LoRa-netwerk aanleggen. De proef vindt plaats in het Land van Valk en kan bij succes verder worden opgeschaald.

Vandaag is de Leegstandsmonitor Overijssel door Ank Bijleveld-Schouten aangeboden aan de Utrechtse gedeputeerde Bart Krol en directeur-generaal Peter Heij (IenM). De monitor is een initiatief van de provincie Overijssel en het CBS en brengt leegstand van negen soorten vastgoed integraal in beeld.

De Indiase regering wil de komende vijf jaar honderd steden omturnen tot smart cities. Nederlandse ondernemingen hopen hier een bijdrage aan te leveren en sluiten aan bij een handelsmissie richting het smart city-congres in mei.