Alles over Data

De gemeente Dordrecht gaat het grondwaterpeil in de fragiele bodem realtime monitoren. Als proef laat de gemeente daarvoor een eigen, lokaal LoRa-netwerk aanleggen. De proef vindt plaats in het Land van Valk en kan bij succes verder worden opgeschaald.

Vandaag is de Leegstandsmonitor Overijssel door Ank Bijleveld-Schouten aangeboden aan de Utrechtse gedeputeerde Bart Krol en directeur-generaal Peter Heij (IenM). De monitor is een initiatief van de provincie Overijssel en het CBS en brengt leegstand van negen soorten vastgoed integraal in beeld.

De Indiase regering wil de komende vijf jaar honderd steden omturnen tot smart cities. Nederlandse ondernemingen hopen hier een bijdrage aan te leveren en sluiten aan bij een handelsmissie richting het smart city-congres in mei.

Vandaag nam de Tweede Kamer met ruime meerderheid de Wet open overheid (Woo) aan. De wet, een initiatief van GroenLinks en D66, heeft als doel de overheid transparanter te maken. De VNG laat weten het doel van een open overheid te onderschrijven, maar vindt de Woo daarvoor ongeschikt.

Geld trekt ieders aandacht. San Francisco begrijpt dat en zet het middel in om haar reizigers te verleiden om buiten de spits te reizen. Weg met de sticks, op naar de carrots.