Alles over Data

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft haar verkooptransacties over het jaar 2015 openbaar gemaakt. De data is online in te zien op data.overheid.nl. Het gaat om gegevens over bijvoorbeeld verkochte leegstaande kantoren, kazernes, rechtbanken en gevangenissen.

KPN heeft gisteren het eerste landelijke LoRa-netwerk uitgerold. Hiermee is Nederland het eerste land in de wereld met een landelijk dekkend Long Range Low Power-netwerk, geschikt voor Internet of Things-toepassingen.

Het ene bedrijf heeft meer auto’s dan parkeerplaatsen, een ander heeft soms een halfleeg parkeerterrein. Kan dat slimmer? FIWARE Lab NL ondersteunt een pilot in Amersfoort waar met behulp van sensoren parkeerplaatsen worden gedeeld. Amersfoort is de eerste Nederlandse gemeente die actief inzet op shared parking.

Dertien gemeenten in de regio Utrecht en de provincie Utrecht gaan met elkaar samenwerken op het gebied van open data. Donderdag 26 mei ondertekenden de partijen een convenant dat zich richt op het delen van kennis en ervaring rond open data.

Hacken voor de slimme stad

27 mei 2016 13:14

Vanavond om 18.00 uur begint HackacityNL, een initiatief van Utrecht Region en gemeente Amersfoort. Tijdens deze hackathon gaan ontwikkelaars 24 uur aan de slag met oplossingen voor de slimme stad.