Alles over Data

Het ene bedrijf heeft meer auto’s dan parkeerplaatsen, een ander heeft soms een halfleeg parkeerterrein. Kan dat slimmer? FIWARE Lab NL ondersteunt een pilot in Amersfoort waar met behulp van sensoren parkeerplaatsen worden gedeeld. Amersfoort is de eerste Nederlandse gemeente die actief inzet op shared parking.

Dertien gemeenten in de regio Utrecht en de provincie Utrecht gaan met elkaar samenwerken op het gebied van open data. Donderdag 26 mei ondertekenden de partijen een convenant dat zich richt op het delen van kennis en ervaring rond open data.

Hacken voor de slimme stad

27 mei 2016 13:14

Vanavond om 18.00 uur begint HackacityNL, een initiatief van Utrecht Region en gemeente Amersfoort. Tijdens deze hackathon gaan ontwikkelaars 24 uur aan de slag met oplossingen voor de slimme stad.

Een interactieve gebiedsinterface waarop burgers, bedrijven, eigenaren, projectontwikkelaars, lokale organisaties en de gemeente informatie uitwisselen en samenwerken aan de realisatie van projecten. Dat is sinds gisteren de praktijk in bedrijvengebied Amstel3 in Amsterdam Zuidoost.

Het merendeel van de overheidsorganisaties, IT-bedrijven en (middel)grote financiële instellingen maakt zich zorgen over een cyberaanval of datalek en de gevolgen daarvan. Dat stelt Interxion, leverancier op het gebied van cloud- en datacenterdiensten.