Alles over Data

Google naar de slimste steden ter wereld en je komt uit bij het rijtje New York, Stockholm, Amsterdam, Singapore en Barcelona. Jackson, Mississippi toont met 172.000 inwoners aan dat ook kleine(re) steden met visie een smart city kunnen worden.

Steeds meer objecten in de openbare ruimte worden aangesloten op internet. Denk aan bruggen en sluizen, maar ook aan lantaarnpalen, laadpalen voor elektrische auto’s, bushaltes en prullenbakken. Daar is een toekomstvast netwerk voor nodig. Hoe ziet het ideale netwerk van de slimme stad eruit?

De stad is Pokémon Go

14 juli 2016 9:30

Stap voor stap is alles om ons heen data. De stoep, de lantaarnpaal, de bomen, het gat in de weg, de hond en vooral wijzelf. Die verandering biedt een enorme kans voor de stedebouw en stedebouwers. Want we laten toch niet de technerds en de Googlers van de wereld bepalen hoe onze steden functioneren? De stad is Pokémon Go.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft haar verkooptransacties over het jaar 2015 openbaar gemaakt. De data is online in te zien op data.overheid.nl. Het gaat om gegevens over bijvoorbeeld verkochte leegstaande kantoren, kazernes, rechtbanken en gevangenissen.

KPN heeft gisteren het eerste landelijke LoRa-netwerk uitgerold. Hiermee is Nederland het eerste land in de wereld met een landelijk dekkend Long Range Low Power-netwerk, geschikt voor Internet of Things-toepassingen.