Alles over Data

Overheden schreven in de afgelopen twee jaar slechts 59 van de in totaal 2.225 smart city-vacatures uit op de Nederlandse vacaturemarkt. Dat is de conclusie van metabanenzoekmachine Joblift die onderzoek deed naar de smart city-vacatures in de afgelopen twee jaar. 

Door de beperkte digitale geletterdheid en daarmee krapte op de digitale arbeidsmarkt, staat een verdere versterking van de digitale economie van Nederland onder druk. Dat zegt Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT. In vakblad BT (uitgave Elba-Rec) geeft ze 6 tips voor het versterken van onze digitale sector.

Een crimineel keert vaak terug naar de plek waar hij of zij eerder een misdaad heeft gepleegd. In die wetenschap en door analyse van data wil de Nationale Politie criminaliteit voorspellen. Dat dit kansen biedt, blijkt uit vijf andere smart oplossingen die wijken veiliger maken. 

Samsung lanceert de In-Traffic Reply app. Zit je achter het stuur, dan antwoordt de Android-app automatisch op binnenkomende berichten met geestige video’s of een standaardboodschap. Daarmee speelt de app in op de sociale druk die een derde van de Nederlanders voelt om direct te antwoorden op berichten en oproepen, ook als zij achter het stuur zitten. 

Haarlem was in 2016 de stad met de meeste filevertraging van Nederland. Dat blijkt uit de zesde editie van de jaarlijkse TomTom Traffic Index. Den Haag, dat drie jaar de lijst aanvoerde, zakt naar een tweede plaats. Leiden maakt de top-3 compleet