Alles over Data

In vrijwel elke grote Nederlandse gemeente staat smart city op de agenda. En vrijwel elke grote Nederlandse gemeente doet iets. Maar vrijwel allemaal blijven ze steken in pilots, zo blijkt een verkennend onderzoek door studenten van het Stadslab van hogeschool Saxion. 

Wethouder Willem Jan Stegeman van de gemeente Amersfoort heeft als eerste een eerste nummer in ontvangst genomen van het Future City Magazine. Dit speciale tijdschrift van ROmagazine in samenwerking met de Future City Foundation laat zien hoe internet de stad radicaal verandert, maar legt de focus niet op techniek.

De winnaars van de blockchaincompetitie, georganiseerd door de provincie Groningen en het ministerie van Economische Zaken, zijn bekend. Ze zijn met vijf uiteenlopende ideeën gekomen om met de blockchaintechnologie specifieke vraagstukken rondom zorg, energie of overheidsdiensten helpen op te lossen. 

Overheden schreven in de afgelopen twee jaar slechts 59 van de in totaal 2.225 smart city-vacatures uit op de Nederlandse vacaturemarkt. Dat is de conclusie van metabanenzoekmachine Joblift die onderzoek deed naar de smart city-vacatures in de afgelopen twee jaar. 

Door de beperkte digitale geletterdheid en daarmee krapte op de digitale arbeidsmarkt, staat een verdere versterking van de digitale economie van Nederland onder druk. Dat zegt Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT. In vakblad BT (uitgave Elba-Rec) geeft ze 6 tips voor het versterken van onze digitale sector.