Alles over Participatie

Chinezen bezoeken massaal ons land. Het aantal nachten dat Chinezen in ons land verblijven, steeg in 2015 met 33 procent ten opzichte van 2014. Deels verantwoordelijk voor die groei is de internationale versie van Monopoly, waar Giethoorn een plek inneemt tussen de metropolen.

De investeringsbereidheid onder burgers is groot, maar niet in geld. Dat blijkt uit een onderzoek van Platform31 en Stipo, in opdracht van het ministerie van BZK. Bewoners zetten vooral tijd, netwerk en expertise in om hun leefomgeving te verbeteren.

Mantelzorg en mannen

5 april 2016 9:13

De combinatie van mannen en mantelzorg lijkt niet vanzelfsprekend, terwijl volgens onderzoek ruim 1,6 miljoen mannen regelmatig voor een naaste zorgen. Er zijn wel verschillen in hoe mannen en vrouwen mantelzorgen. De publicatie 'Mannen en mantelzorg, niet te missen' van Movisie gaat hierover.

‘Er is meer waarde dan geld alleen.’ Dat zinnetje staat op nummer één in mijn irritante-zinnen-toptien. Op de hielen gevolgd door ‘Ik geloof heel erg in delen’ en ‘In de nieuwe economie werkt dat anders’.

In het Zuid-Spaanse stadje Jun wordt sinds vier jaar Twitter gebruikt als het eerste medium voor de communicatie tussen overheid en burgers. De burgermeester van het stadje, José Antonio Rodriguez Salas, is pro-technologie en gelooft dat de kracht ervan de maatschappij kan verbeteren.