Alles over Participatie

Nijmegen heeft de Green Capital Award 2018 gewonnen. In dat jaar mag de stad zich de groenste en duurzaamste stad van Europa noemen.

In Parijs is een project op touw gezet om daklozen hulp te bieden. Zo'n 70 lokale ondernemingen hebben stickers op de deur die aangeven wat voor service zij bieden aan daklozen. Solidariteit, vriendelijkheid en menselijkheid: het Le Carillon-project laat zien dat Parijs zich verbonden voelt.

Jaarlijks worden miljoenen euro's gepompt in oplossingen voor leegstand, zorgkosten en werkgelenheidsproblematiek. En dat terwijl de oplossing vaak dicht bij huis ligt en zelfs geld kan ópleveren. Stop met geld verspillen en zet in op sociaal ondernemerschap als oplossing voor leegstaand of slecht benut vastgoed.

Op weg naar huis hoorde ik op de radio een reportage over de Torentuin. Ik leerde dat de Torentuin een paradijsje is. Waar mensen elkaar ontmoeten. Waar lekkere groenten worden verbouwd en bloemen bloeien. Waar niets wordt gestolen, op af en toe een bloemkool na. Ik had direct zin om erheen te gaan.

BTL onderhoudt voor vijf jaar al het groen rondom huurwoningen van WonenBreburg in Breda en Tilburg. Resultaatgestuurd beheer en de participatiecoach spelen een centrale rol in die ontwikkeling.