Alles over Participatie

In Amsterdam wordt vanaf begin dit jaar een krachtige beïnvloedingstechniek ingezet om de verspreiding van reclamefolders tegen te gaan. In de meeste gemeenten krijg je wel reclamefolders in de bus, tenzij je een NEE-sticker hebt. In Amsterdam krijg je geen folders meer thuis, tenzij je een JA|JA-sticker op de brievenbus hebt. 

Ik had de DWDD-toespraak van Jan Terlouw gemist. En toen ik iedereen vol lof zag, had ik geen zin meer. Dat bleek terecht. Terlouw hield namelijk een preek in de beste protestantse traditie waarin hel en verdoemenis over ons uit werd gestort. 

Nederland staat aan de vooravond van vele opgaven op het gebied van duurzaamheid. Het realiseren van die opgaven lukt volgens de Raad voor de leefomgeving en infrstructuur (Rli) alleen in een intensieve maatschappelijke dialoog, gefocust op de verbetering van de landschapskwaliteit.

De afgelopen jaren timmerde het platform Burgerpeiling aan de weg. Meer dan honderd gemeenten deden al mee aan een onderzoek naar de staat van hun gemeente. Mark Gremmen houdt zich binnen KING bezig met dit platform en schreef over de geluksfactor. 

De gemeente Zaanstad is een samenwerking aangegaan met de Zaanse rockband 'Skere Heren' om armoede onder jongeren bespreekbaar te maken. Samen willen ze optredens en bijeenkomsten verzorgen met zowel informatie als muziek.