Alles over Wonen

Disneyficeer meer!

13 oktober 2017 7:40

Tijdens de landschapstriënnale in de Haarlemmermeer hield consultant toerisme en recreatie, Peter Verdaasdonk, vorige maand een pleidooi voor een Masterplan toerisme en recreatie. Een plan voor de Metropoolregio Amsterdam en omstreken, waarin de expertise van pretparkexploitanten en grootschalige attracties beter wordt benut.

De corporaties uit de metropoolregio Amsterdam (MRA) dringen erop aan dat er meer huizen buiten de metropoolregio gebouwd worden, zoals in Flevoland, om de overstelpende vraag uit Groot Amsterdam te stillen. Daarnaast vragen ze om het aanwijzen van een bouwregisseur. Dat schrijft Cobouw vandaag.

Swipend op zoek naar een huurhuis 

29 september 2017 12:53

Swipend op zoek naar je droomhuis. Het bleek zo populair dat de server er de eerste dag al uitlag. De nieuwe woningruil app HuisjeHuisje, gelanceerd op 25 september 2017 door 26 woningbouwcorporaties, doet het weer. U kunt vanavond op de bank dus gewoon weer likes uitdelen. 

Buurtoverlast is een veelvoorkomend en wijdverbreid verschijnsel, maar neemt wel af. Steeds minder Nederlanders zeggen dat het in hun buurt voorkomt en dat ze er zelf veel last van ervaren. Dat meldt het CBS op basis van cijfers uit de jaarlijkse Veiligheidsmonitor. Verkeersoverlast komt het meest voor, overlast door andere buurtbewoners laat als enige een stijgende tendens zien.

Waar de meeste mensen hem vooral zullen memoreren vanwege rondborstige vrouwen, kamerjassen en een groot rond bed, is met de dood van Hugh Hefner ook een groot stedelijk vernieuwer gegaan.