Alles over Wonen

Langs brede wegen en bermen in Zuid-Hollandse steden is ruimte voor zo’n 15.000 tot 25.000 nieuwe huizen. Ook kan verkeersruimte binnen de bebouwde kom relatief eenvoudig worden getransformeerd naar woningbouw.

De komende jaren moet het bouwtempo flink worden opgevoerd om in de groeiende woonvraag te kunnen voorzien, maar wie neemt de regie? Met deze vraag wendt Bart Reuser van Next Architects zich tot prominenten in de woonsector. Deze week: Wienke Bodewes, algemeen directeur van Amvest.

De herontwikkeling van het Cruquiusgebied krijgt verder vorm met de vorige week getekende samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Amsterdam, VORM en Porten Development. Die gaat over de ontwikkeling en realisatie van 149 appartementen verdeeld over drie gebouwen.

Amsterdam stemt in met Haven-Stad zo groot als Leiden. Deze ‘stad in de stad’ krijgt een grootte van 40.000 tot 70.000 woningen en levert een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave binnen de MRA. 

G32, G4, VNG, IPO, Bouwend Nederland, IVBN en NEPROM roepen marktpartijen en betrokken wethouders van binnenstedelijke transformatieprojecten op om hun projecten in te dienen voor het Programma Stedelijke Transformatie. Geselecteerde projecten worden gesteund met kennis, advies en waar nodig bemiddeling richting het Rijk, onder andere om de de uitvoering van het project te versnellen.