Alles over Wonen

Dankzij het aantrekken van de woningmarkt hoeven gemeenten over het jaar 2015 nagenoeg niet meer af te boeken op hun grondposities. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.

71 procent van de woningcorporaties investeert minder in nieuwbouw, 55 procent verkoopt meer huurwoningen als de verhuurderheffing van minister Stef Blok aanblijft. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een peiling onder 122 corporatiemedewerkers afgelopen maand door USP Marketing Consultancy.

Voor het einde van 2020 moeten woningen energiezuiniger worden gerenoveerd. Uit de PBL-studie 'Energiebesparing in de woningvoorraad' blijkt dat deze verduurzamingsopgave meer haalbaar is in de huursector dan bij koopwoningen. Huurders kunnen er zelfs op vooruit gaan.

De bouwsector is bang dat het herstel van de woningmarkt spaak zal lopen door de stijging van de kavelprijzen. Dat meldt de Telegraaf op basis van gesprekken met de sector. Het Kadaster meldde eerder al dat de prijs van een bouwkavel flink omhoog is gegaan ten opzichte van een jaar terug.

Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van makelaarsvereniging Dynamis blijkt dat Amsterdam ontoegankelijk is geworden voor middeninkomens. Erger is dat de hele noordvleugel op slot dreigt te gaan. Drie vragen aan Dynamis-directeur Wilfred van der Neut.