Alles over Wonen

Volgens enkele critici zijn we weer hard op weg naar de zoveelste vastgoedbubbel. Interessant punt. Al denk ik dat de bubbel niet zozeer zit in de woningvraag als wel in de financiering. Veel te hoge prijzen bij te gering aanbod.

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt soms voor statushouders maar het geldt blijkbaar ook voor de “tijdelijke subsidieregeling huisvesting statushouders”. Er wordt nog steeds relatief weinig gebruik gemaakt van deze regeling en bij veel gemeenten en corporaties blijkt men lang niet altijd op de hoogte van de mogelijkheden. 

De nieuwbouwmarkt dreigt 'droog te koken'. Daarvoor waarschuwt de NVB, de Nederlandse vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers. Door de stijgende populariteit van de nieuwbouwwoning in combinatie met gebrek aan plancapaciteit en trage procedures dreigen ontwikkelaars en bouwers door hun voorraad heen te raken.

WOZ-waarde van woningen stijgt weer

11 augustus 2016 10:28

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2016 voor het eerst sinds 2010 weer gestegen. In 2010 lag de waarde in Nederland nog op 242.000 euro per woning, daarna daalde deze. Op 1 januari 2016 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 209.000 euro, 1,5 procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldt het CBS.

Dankzij het aantrekken van de woningmarkt hoeven gemeenten over het jaar 2015 nagenoeg niet meer af te boeken op hun grondposities. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.