Alles over Wonen

Gelukkig 2012

9 mei 2016 16:29

Een tijdje geleden mocht ik een tweedaagse (her)oriëntatietraining geven aan de medewerkers van een middelgrote corporatie. Ik begon de dag met de parabel van de rollade.

De onlangs gepresenteerde Woonvisie rondom de aanpak van de stedelijke woonopgave wekte veel woede op en verdeelde de planologen in twee stromen: verdichtingsideologen enerzijds en realisten die onderkennen dat suburbaan bouwen ook nodig en gewenst is anderzijds. De planoloog heeft echter helemaal geen tijd voor dit soort discussies.

In het eerste kwartaal van 2016 zijn de huurprijzen in de vrije sector in Nederland gestegen met 6,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. Dat blijkt uit de huurmonitor van huurbemiddelaar Pararius.

Woningcorporaties rekenen per 1 juli 2016 een huurstijging van gemiddeld 1 procent. Voor de laagste inkomens ligt het percentage lager, namelijk op gemiddeld 0,7 procent. Dit blijkt uit een enquête van branchevereniging Aedes onder 180 corporaties.

Fijn, een wijkteam

19 april 2016 16:36

Cliënten van de sociale wijkteams in Leeuwarden waarderen de hulpverlening van de professionals van de Coöperatie Amaryllis met een 7,8. Dat blijkt uit een onderzoek dat Amaryllis eind 2015 liet uitvoeren door Zorgbelang Fryslân en onderzoek- en adviesbureau ZorgFocuz, stelt WMO Magazine Online.