Alles over Wetgeving

Flexibel & gezond: zo doe je dat!

27 oktober 2016 21:03

Een helm of beschermende kleding hoef je in Dharavi niet te dragen. Dus zie je mensen blootvoets en in mouwloze shirst de gekste capriolen uithalen. Dharavi is een toonbeeld van een stad waar veel beleidsmakers van dromen, met een mix van functies, die zich volgens 20e eeuwse mores slecht tot elkaar verhouden.

Niet alleen de herfst heeft z’n intrede gedaan, ook het ‘implementatieplan-seizoen’ is begonnen. Ik merk dat veel gemeenten concreet aan de slag willen met de invoering van de Omgevingswet. Er verschijnen plannen van aanpak, implementatieplannen en –programma’s.

G32 wil via de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) een bijdrage leveren aan een sterk Nederland. Jop Fackeldey, voorzitter van de fysieke pijler van de G32 heeft vandaag het bod van de G32 aan Edward Stigter, programmadirecteur Eenvoudig Beter van het Ministerie van IenM aangeboden. Lees hier het bod.

Het programma Samen aan de slag met Omgevingswet stelt kennis en financiële middelen beschikbaar voor initiatieven waarbij gewerkt wordt aan de doelen van de Omgevingswet. Dat meldt VNG op haar website.

Als de bouwsector zelf toeziet op kwaliteit en veiligheid, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Dat melden Trouw en Cobouw naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie van een proef in Den Haag.