Alles over Wetgeving

Omgevingsvisie: nu al achterhaald

7 februari 2017 15:28

De Omgevingswet en haar instrumentaria en regelingen zijn nog vooral een ruimtelijk feestje, terwijl het een uitgestrekte hand moet zijn naar alle belanghebbende stakeholders. Hoe zorgen we ervoor dat de buitenwacht de Omgevingswet ook ziet als kans, in plaats van obstakel?

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 15 maart mogen we in Nederland weer naar de stembus. En hopelijk lukt het de landelijke politici om samen een mooi kabinet te vormen. Ik geloof dat Roel in ’t Veld de periode tot het nieuwe regeerakkoord een doorwaadbare plaats noemde. Een omstandigheid waarin de agenda voor de toekomst weer opnieuw kan worden bepaald.

Het besluit van de minister van Economische Zaken om een groot deel van Zeeland tot verboden gebied voor drones te verklaren, leidt tot veel verzet vanuit de dronegemeenschap. De website Dronewatch.nl roept zowel recreatieve als beroepsmatige dronevliegers op om bezwaar in te dienen tegen het besluit.

Volgens Jan Terlouw moeten we elkaar weer meer vertrouwen. In zijn DWDD-optreden illustreerde hij dat met het touwtje-uit-de-brievenbus. Maar is het onderlinge wantrouwen zo groot? En vertrouwen we onze politici echt niet?

Stakende stemmen beletten gisteravond een raadsbesluit over de bouw van een vakantie-eiland bij de Veerse Gatdam. In december komt het controversiële plan opnieuw in de raad van Noord-Beveland. Kunnnen zij het hun eigen 'Kustpact' passeren? 5 vragen aan omgevingsrechtadvocaat Anita Nijboer.