Alles over Groen

In groene wijken zijn minder ontijdige sterfgevallen dan in versteende wijken. Dit blijkt uit een grondige analyse van Magdalena van den Berg naar internationaal onderzoek dat op dit gebied is gepubliceerd.

Natuur verhoogt de waarde van woningen tot een afstand van zeven kilometer. Dat concludeert Michiel Daams in zijn promotieonderzoek. Daams stelt dat zijn bevindingen veel grotere investeringen in aantrekkelijke natuur rondom steden legitimeren.

Het college van Burgemeester en Wethouders in de gemeente Hoorn willen het makkelijk maken om openbaar groen te laten ‘adopteren’ door burgers, die zo zelf verantwoordelijk worden voor onderhoud en inrichting. Tot nu toe waren de regels hieromtrent erg strikt, maar daar komt nu verandering in.

Fier groen in Antwerpen

24 februari 2016 15:00

Wie graag in Antwerpen vertoeft, krijgt er een enorme groene oase bij. De zogenoemde Antwerpse Gedempte Zuiderdokken veranderen de komende jaren in een stadstuin van maar liefst 9 hectare en is bedoeld voor ontspanning, optredens, feestelijkheden en sportevenementen.

De provincie Overijssel ontwikkelt vier natuurspeelplaatsen in samenwerking met Cool Nature, een initiatief dat spelen in de natuur bevordert. Bijzonder is dat kinderen actief worden betrokken bij de inrichting. Dicht bij huis in een avontuurlijke omgeving, dat is het streven.