Alles over Groen

De Nederlandse hout- en bossector wil de komende dertig jaar 100.000 hectare extra bos creëeren. Het plan moet bijdragen aan de klimaatdoelen gesteld in het Energieakkoord. De nieuwe bosaanplant gaat ruim drie miljard euro kosten en beslaat een gebied groter dan de Veluwe.

Eind juni had ik de grote eer om samen met zakenpartner Lodewijk Hoekstra de tentoonstelling van Piet Oudolf te openen in het stadsmuseum van Doetinchem. Onder de rook van deze Achterhoekse stad woont in Hummelo namelijk een van ’s werelds beroemdste tuin- en landschapsontwerpers. 

Toekomst voor nationale parken

10 augustus 2016 13:20

Wat moeten we aan met onze nationale parken? Landschapsarchitect Rob van Aben pleit in vakblad Groen voor een verschuiving van de saaie sectorale voorziening naar beleving met allure. Tijd voor waterbanen in de Weerribben en onderwaterhotels in de Waddenzee?

De onderste vijf verdiepingen van De Schilde, de voormalige tv-fabriek van Philips in Den Haag, worden geschikt gemaakt voor bedrijven en startups die zich bezighouden met stadslandbouw, innovatie en duurzaamheid. Dat heeft het Haagse college van B en W vrijdag 15 juli besloten.

CAH Vilentum Almere heeft onlangs het onderzoek ‘Natuur en groen in het gemeentelijk beleid; een onderzoek van de collegedocumenten 2015-2018’ afgerond. Een derde van de 40 gemeenten blijkt niets over natuur te vermelden en een kwart niets over groen in hun collegedocumenten.