Alles over Groen

Op meerdere plaatsen in Moskou is een expositie te zien over de invloed van de Hollandse tuinarchitectuur. Vanaf september 2016 tot eind mei 2017 zijn er vier ‘Hollandse’ tuinen te vinden in Moskou, Sint-Petersburg en Jaroslavl. Hoe dat zit, leest u in dit verhaal.

In Helsinge wordt in 2017 en 2018 het ‘Dorp van de toekomst’ gebouwd. Helsinge ligt op Seeland, het grootste eiland van Denemarken. Het Dorp van de toekomst komt tegemoet aan de wens van jonge gezinnen om naar het platteland te verhuizen en zo dichter bij de natuur te zijn. Het dorp biedt frisse lucht, betaalbare huisvesting en een betere omgeving voor kinderen.

Vandaag ondertekende minister Kamp van Economische Zaken samen met 30 gemeenten, 12 provinciën en 5 netbeheerders een Green Deal die gemeenten in staat stelt om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas.

In het Groningse Meerstad, een gebied van meer dan 2500 hectare, worden 6500 woningen gerealiseerd. De groene zone aan de noordwestelijke oever van het Woldmeer is een gebied dat zich bij uitstek leent voor recreatie.

De tien grootste politieke partijen zijn geanalyseerd op de onderwerpen ‘natuur’, ‘groen’, ‘stedelijke omgeving’ en ‘klimaat’. Gezien de urgentie van dit onderwerp is het opvallend dat de politieke partijen in de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart nauwelijks en soms zelfs geen enkele aandacht voor klimaatverandering vragen.