Alles over Groen

Apeldoorn mag zich een jaar lang ‘European City of Trees’ noemen. Dit werd vrijdag bekendgemaakt door de internationale vakjury van de organisatie EAC.

Het kabinet steekt 50 miljoen euro in het veiliger maken van autowegen buiten de bebouwde kom. Minister Van Nieuwenhuizen wil op gevaarlijke punten vangrails plaatsen en bomen verwijderen. Maar ligt de kern van het verkeersprobleem wel in de bomen naast de wegen?

Bewoners in Den Haag worden al jaren gestimuleerd om hun tuin te vergroenen. In 2018 wil de gemeente nog 20.000 extra stoeptegels verwijderen en er planten voor in de plaats zetten. De afgelopen jaren zijn er in Den Haag al ongeveer 76.000 stenen verwijderd en ingeruild voor planten.

Meer dan 450 Amsterdamse hotels krijgen groene daken. Dat is in elk geval de intentie waarmee boekingssite Booking.com en dakgroen-adviseur Rooftop Revolution meer dan 450 hoteliers in de hoofdstad gaan benaderen.

Carla Dik-Faber, tweede kamerlid ChristenUnie, en Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementariër D66, zijn door Natuurmonumenten uitgeroepen tot Groenste Politicus 2017.