Alles over Openbare ruimte

De herinrichting van het Museumplein in Amsterdam is bekroond met de award voor de beste openbare ruimte van 2027. De unieke combinatie tussen augmented reality en het fysieke ontwerp maakt dit plein tot een uitdagende en verrassende openbare ruimte. 

Beheerders zijn niet sexy

2 augustus 2017 19:18

In Binnenlands Bestuur lees ik een gloedvol betoog van Wiebe Oosterhoff om beheer sexy te maken. Het is niet de eerste keer dat hiertoe wordt opgeroepen. Ik hoop wel de laatste keer, want het is een onzinnige oproep die afleidt van de echte opgave: nieuwe antwoorden geven op de stedelijke vraagstukken. 

Elke gemeente in Nederland heeft kunst in de openbare ruimte. Soms succesvol, soms mistroostig. In de rubriek Kunst in de openbare ruimte neemt Stadszaken deze kunst onder de loep en beschrijft het verhaal erachter. Deze week Icoon Afsluitdijk van Daan Roosegaarde

Het is al enige tijd mogelijk om Pokémons te vinden in de openbare ruimte, maar sinds kort kun je via je smartphone ook afvalbakken en banken tevoorschijn toveren. Dit is de app die virtueel straatmeubilair plaatst. 

Zaterdag is het zover: dan treedt de nieuwe Ladder voor duurzame verstedelijking in werking. Afgelopen 15 mei zetten Peter van Geffen (Stec Groep) de veranderingen t.o.v. de oude regeling al eens op een rij.