Alles over Openbare ruimte

Rotterdam viert de stad

11 juni 2017 6:44

Elke gemeente in Nederland heeft kunst in de openbare ruimte. Soms succesvol, soms mistroostig. In de wekelijkse rubriek Kunst in de openbare ruimte neemt Stadszaken deze kunst onder de loep en beschrijft het verhaal erachter. Deze week: de getooide Erasmusbrug in Rotterdam.

Een vijfkoppige jury heeft op basis van 20 inzendingen een drietal openbare ruimtes voorgedragen voor de Falco Award Beste Openbare Ruimte: de Groene Loper in Breda, de groenstructuur in Houten-Zuid en Herinrichting Skatepark Westblaak in Rotterdam. 

Elke gemeente in Nederland heeft kunst in de openbare ruimte. Soms succesvol, soms mistroostig. In de wekelijkse rubriek Kunst in de openbare ruimte neemt Stadszaken deze kunst onder de loep en beschrijft het verhaal erachter. Deze week: De Handwissel in Rotterdam.

Onderzoek van de Gezondheidsraad toont een positief verband aan tussen het ontwerp van de buitenruimte en positief gezondheidsgedrag als meer bewegen. Maar hoe zit het eigenlijk met de relatie tussen de fysieke leefomgeving en negatief gezondheidsgedrag als roken en ongezond eten?

De mens is een onverbeterlijke wegkijker. Een struisvogel, een gemaksdier. De mens voelt pas urgentie als er wrijving ontstaat. Niet de lange, maar de korte termijn schudt ons wakker. Dat is ook het probleem bij zoiets als het klimaat. We schrikken wel van geritsel in de bosjes, maar niet van een mogelijke vloedgolf in 2037.