Alles over Openbare ruimte

Het is al enige tijd mogelijk om Pokémons te vinden in de openbare ruimte, maar sinds kort kun je via je smartphone ook afvalbakken en banken tevoorschijn toveren. Dit is de app die virtueel straatmeubilair plaatst. 

Zaterdag is het zover: dan treedt de nieuwe Ladder voor duurzame verstedelijking in werking. Afgelopen 15 mei zetten Peter van Geffen (Stec Groep) de veranderingen t.o.v. de oude regeling al eens op een rij.

 

Wat is het effect van citroengeur op de netheid van de openbare ruimte? Rick Baggermans is gedragsveranderingsspecialist en experimenteerde met geuren in de gemeente Venray. Het resultaat is bijzonder.

Afgelopen weekend ging de tentoonstelling ONTMOETEN van start. De vraag staat centraal welke interventies je kunt plegen in de openbare ruimte om het samenleven in stad en land te bevorderen. Kunnen we daarbij leren van de programmeurs van Pokémon Go?

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals gisteren besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.