Alles over Openbare ruimte

Groningse binnenstad wordt busvrij

23 februari 2016 15:24

Een historisch besluit door de gemeenteraad in Groningen: de binnenstad van Groningen wordt vanaf 2018 busvrij. Een meerderheid stemde voor het plan om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven.

Tot voor kort werd de kwaliteit van de openbare ruimte bepaald door normen van het CROW. De lengte van het gras, het aanzien van de bomen en de staat van wegenonderhoud. Met de opkomst van burgerparticipatie is dat verleden tijd.

Prostitutiezones in de binnensteden staan onder druk. Mensenhandel, overlast en andere criminaliteit maken dat gemeenten raamprostitutie terugschroeven of zelfs helemaal sluiten. Stadszaken sprak met oud-prostituee Metje Blaak.

Integrale aanpak van de openbare ruimte loont, laat Kustwerk Katwijk zien. De interdisciplinaire aanpak heeft geleid tot een prachtig stuk Nederlandse ingenieurskunst én leverde de titel Beste Openbare Ruimte van Nederland (2015) op.

Er zij licht en er was licht

15 januari 2015 9:36

De fietstunnel nabij winkelcentrum Het Nieuwe Landgoed in Ede is voorzien van een interactieve lichtoplossing die het gevoel van veiligheid bevordert.