Alles over Openbare ruimte

De jury voor de landelijke Award Beste Openbare Ruimte gaat binnenkort van start. De award wordt uitgereikt op het Landelijk Congres Openbare Ruimte dat op 21 juni in Breda plaatsvindt.

Het station van Breda is in 2017 uitgeroepen tot gebouw van het jaar. Dit jaar zijn er negen nieuwe projecten in de race om de architectuurprijs die Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) uitreikt te winnen.

Stadstuinen kweken begrip

21 maart 2018 12:21

De huidige politieke verhalen van zowel linkse als rechtse partijen, én die van de markt en de overheid, schieten tekort. Jens Kimmel pleit daarom voor een nieuw verhaal: de ‘commons’. Het geeft mensen een collectieve verantwoordelijkheid om de wereld samen vorm te geven. 'In tijden van verharding en polarisatie is dit hard nodig'.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een oppervlakte van 36.500 m2 bouwgrond op het Oostenburgereiland verkocht aan vastgoedontwikkelaars VORM en Steenwell. Het plan is om op het perceel 450 huur- een koopwoningen te bouwen, daarnaast is er ook plek voor commerciële ruimte.

Op 22 februari 2018 hield Adriaan Geuze zijn inaugurele rede - De drie zielen van het landschap - aan de Wageningen Universiteit. Henk Baas, Hoofd Landschap bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, kijkt terug op deze rede en doet Geuze een handreiking.