Alles over Openbare ruimte

Rustige buurten waar de levendigheid van de stad wel voelbaar is, zijn het meest in trek onder stedelingen. Ze willen midden in de stad wonen, maar voldoende mogelijkheden hebben om te ontspannen. Dit meldt gebiedsontwikkelaar BPD op basis van een onderzoek naar de woonbeleving van inwoners van Rotterdam en Den Haag. 

Rob Zwinkels, projectmanager bij de gemeente Rotterdam, zette tijdens de conferentie ‘Waar is het openbaar toilet?’ de aanpak van de zogeheten ‘Zeiknota’ uiteen. Daarin staat de bouw van toiletvoorzieningen en het toegankelijk maken van bestaande toiletten centraal.

Lichtkunstproject 'Icoon Afsluitdijk' wordt vanavond onthuld: lichtgevende kunstwerken langs de 32 kilometer lange dijk. Een nieuw project van Daan Roosegaarde ter ere van de grootschalige renovatie die momenteel plaatsvindt. 

In de Eindhovense wijk Woensel is Proeftuin Licht Eckart-Luytelaer geopend. Het afgelopen jaar is hier samen met bewoners en organisaties uit de buurt bekeken hoe licht de buurt mooier en veiliger kan maken én kansen kan bieden voor meer lichaamsbeweging en gezamenlijke activiteiten. 

Erepenning voor Sjoerd Soeters

18 september 2017 22:32

Architect Sjoerd Soeters (70) heeft maandagavond uit handen van waarnemend burgemeester Ruud Vreeman de Erepenning van Zaanstad ontvangen. Soeters krijgt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn uitzonderlijke verdiensten voor de ontwikkeling van de stad.