Alles over Openbare ruimte

Anders formuleren, dat is wat ik de afgelopen tijd heb geleerd. Als we gewoon onze doelstellingen anders formuleren, ontstaan veel mooiere dingen. Dus niet meer een aanbesteding uitschrijven met de volgende voorwaarden:

De laadpaal is hard op weg zijn plek in het straatbeeld op te eisen, maar als het aan twee studenten ligt is die opmars van korte duur. De Streetplug is een laadpaal, maar dan onder de grond. Gemeente Venlo is de eerste gemeente die ze installeert.

Lapwerk door geldgebrek

25 juli 2016 22:30

Sittard-Geleen komt jaarlijks 2,5 miljoen euro tekort voor het vervangen van wegen, openbare verlichting en bomen. Daardoor vlucht de gemeente in tijdelijke oplossingen voor acute problemen, waardoor de beheerkosten weer toenemen. Dat schrijft regionale omroep L1 vandaag op haar website.

Spelregels voor zelfbeheer

21 juli 2016 10:30

Omdat steeds meer verzoeken bij gemeenten binnenkomen van burgers die de openbare ruimte zelf willen beheren, heeft de gemeente Vechtstroom spelregels vastgesteld voor zelfbeheer.

De Nederlandse politie zet vanaf heden digitale borden langs drukke verkeersknooppunten in voor het verspreiden van Amber Alerts. Vooralsnog wordt de dienst aangeboden langs onder andere de A5 in Amsterdam, de A16 in Rotterdam en in het centrum van Amsterdam via een digitaal billboard.