Alles over Openbare ruimte

‘Decennialang zijn we gewend om zaken sectoraal op te lossen. Zelfs ruimte werd op een gegeven moment als een sector gezien, terwijl ruimtelijke ordening ooit als facet is ontwikkeld, die sectoren overstijgt en verbindt', zegt Hans Leeflang, hoofdspreker op het Landelijk Congres Openbare Ruimte 

Plein Hoekenrode is een ware showcase, een pareltje in Amsterdam waar álles samenviel: herstructurering, pilotgebied voor verlichting, meedenkende ondernemers. Is dit de beste openbare ruimte van 2016?

In de serie 'Beste openbare ruimtes' laten we in woord en beeld zien wat een plek tot een goede openbare ruimte maakt. Vandaag: het Jakob Niewegpad in de Amersfoortse wijk Puntenburg.

Steeds meer buitenreclame wordt digitaal en ook gemeenten communiceren vaker met LED. Maar er is amper beleid ten aanzien van schermen in de openbare ruimte. Volgens Flip ten Cate, directeur Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, gaat digitale buitenreclame de traditionele welstandnota voorbij.

Emmen is het dierenpark, maar in mijn ogen eist het vernieuwde park aan de rand van de binnenstad ten onrechte de aandacht van de toerist op. Het plein dat voor de entree van Wildlands is aangelegd, is een (gratis) attractie op zich.