Alles over Mobiliteit

De strafzaak die het OM is begonnen tegen oud-directeuren van de NS, waaronder oud-CEO Timo Huges, toont eens te meer aan dat de NS en haar aandeelhouder zich geen raad weten met het verschijnsel concurrentie. Dat belooft weinig goeds voor de aanleg van noodzakelijke verbindingen over de grens.

De bruggen in de stad Groningen gaan woensdagmiddag vanwege de hitte niet meer open. De hitte kan voor technische problemen zorgen, zo liet de gemeente weten.

Overvolle wegen en treinen zijn het gesprek van de dag. De overbelasting van het wegennet lijkt weer terug op het niveau van voor de crisis. Ook op het spoor is er te weinig capaciteit, mede door vervanging van materieel. Bereikbaarheid staat weer op de agenda.

Op 21 juni hebben de provincies Groningen, Zuid-Holland en Brabant en vervoersautoriteit MRDH een intentieverklaring getekend voor het uitbreiden van het aantal waterstofbussen. Daarmee zetten de provincies een stap in de goede richting op het gebied van CO2-reductie door vervoersmiddelen.

Het Infrastructuurfonds en het Deltafonds worden verlengd met twee jaar, van 2028 tot 2030. Eerste is vooral bedoeld voor het beheer en onderhoud en de vervanging en renovatie van bestaande infrastructuur. Dat melden minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.