Alles over Mobiliteit

De taxi-app Uber gaat aan een aantal steden data over de verkeersstromen in die stad leveren. Met de openbaring van die informatie kunnen stadplanners precies inschatten waar en wanneer het druk is in de stad. Dat kan helpen bij het verbeteren van de stadsplanning en daarmee met de verkeersdoorstroming.

De Chinese overheid heeft ongeveer 36 miljard euro geïnvesteerd in het uitbouwen van de Nieuwe Zijderoute naar Londen. De goederentrein rijdt nu over een traject vanaf de Chinese stad Yiwa naar Londen en doorkruist tijdens die reis zeven landen. 

Nederlanders zijn tevreden over de parkeerfaciliteiten. In een grootschalig onderzoek door Yellowbrick en de Erasmus Universiteit Rotterdam over parkeren bij het winkelen, geven Nederlanders gemiddeld een 7,8 voor hun parkeerervaring. 

Tussen Broek in Waterland en Monnickendam, op de oude trambaan, wordt een fietspad aangelegd van gras en glas. Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam en gemeente Waterland hopen hiermee een fietspad aan te kunnen leggen dat bestand is tegen de zachte veengrond van het gebied.

Na zes jaar groei is de omzet in de transportsector in het derde kwartaal met bijna anderhalf procent gedaald. De omzet daalde het sterkst bij de vervoerders over water en door de lucht. De vervoerders over land en de post- en koerierdiensten kenden een omzetstijging.