Alles over Mobiliteit

Verstedelijking en toenemende verkeersdrukte zorgen voor veel lawaai. Volgens het RIVM is deze herrie een nationaal probleem voor de volksgezondheid. Stille wegdekken kunnen hier de oplossing voor zijn. Geluidsarme bestrating dempt het geluid en lost geluidsknelpunten op.

Het huidige bereikbaarheidsbeleid is te sterk in hokjes verdeeld om Nederlandse stedelijke regio’s in de toekomst bereikbaar te houden. Dat stelt het de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in het vandaag gepresenteerde advies Dichterbij en sneller. 'Meer samenhang is gewenst.'

 

De taxi-app Uber gaat aan een aantal steden data over de verkeersstromen in die stad leveren. Met de openbaring van die informatie kunnen stadplanners precies inschatten waar en wanneer het druk is in de stad. Dat kan helpen bij het verbeteren van de stadsplanning en daarmee met de verkeersdoorstroming.

De Chinese overheid heeft ongeveer 36 miljard euro geïnvesteerd in het uitbouwen van de Nieuwe Zijderoute naar Londen. De goederentrein rijdt nu over een traject vanaf de Chinese stad Yiwa naar Londen en doorkruist tijdens die reis zeven landen. 

Nederlanders zijn tevreden over de parkeerfaciliteiten. In een grootschalig onderzoek door Yellowbrick en de Erasmus Universiteit Rotterdam over parkeren bij het winkelen, geven Nederlanders gemiddeld een 7,8 voor hun parkeerervaring.