Alles over Mobiliteit

De grootste drie Nederlandse steden presteren het beste op het gebied van elektrisch rijden en openbaar laden. Dit blijkt uit onderzoek van Over Morgen. G32-gemeenten Amersfoort, Emmen en Venlo missen de elektrische slag tot nu toe. Ontdek hier hoe uw gemeente het doet.

Begin deze week voerde Gent haar circulatieplan in, dat meer auto’s uit het centrum moet bannen. ‘Broodnodig’ en ‘visionair’ jubelt de een, ‘ondoordacht’ en ‘radicaal’ foetert de ander. De Arteveldestad liet zich inspireren door buitenlandse steden als Groningen, Bremen en Aarhus.

Een duurzame en concurrerende economie, een klimaatbestendige en -neutrale samenleving, een toekomstbestendige en bereikbare woon- en werkomgeving en een waardevolle leefomgeving. Dat zijn de strategische opgaven die het Kabinet vandaag heeft vastgesteld als eerste stap naar de Nationale Omgevingsvisie (Novi)

‘Onzorgvuldige en ontijdige wetgeving’. Zo kwalificeert het Stedennetwerk G32, het samenwerkingsverband van inmiddels 38 steden, de Wet Kwaliteitsborging waarover de Tweede Kamer vanavond debatteerde met minister Plasterk. Volgende week dinsdag stemt de Tweede Kamer over de wet.

Rotterdam geeft fietsers lucht

9 februari 2017 10:23

De gemeente Rotterdam wil de stad aantrekkelijker maken voor fietsers. Om hen bij te staan, worden op 14 plekken langs drukke fietsroutes gratis fietspompen geplaatst. De eerste pomp staat op het Hofplein. ‘Extra lucht voor onderweg maakt de fietstocht comfortabeler. We willen een ideale fietsstad worden’, aldus wethouder Pex Langenberg van Vervoer en Duurzaamheid. ‘We hopen dat zo steeds meer mensen de fiets pakken en de auto laten staan.