Alles over Mobiliteit

Gemeente Utrecht is uitgeroepen tot de gemeente met de meest duurzame mobiliteit in 2017. De gemeente neemt daarmee de ereplaats over van de vorige winnaar, de gemeente Harlingen.

Spoorsoap nadert apotheose

7 september 2017 8:15

‘Gebrekkige infrastructuur’ is volgens ProRail debet aan de grote vertragingen op de HSL-Zuid. Het ministerie wijt de vertragingen aan de NS, die voor haar positie moet vrezen. Dat dreigement is niet van gisteren. Maar vanaf 2019, als het 'Vierde Spoorpakket' van kracht is, kan de minister 'haar' NS niet langer de hand boven het hoofd houden.

Nederland telde op 1 juli 2017 ruim 10 duizend elektrische fietsen die trapondersteuning bieden tot 45 kilometer per uur, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de RDW en het CBS.

Vier op de tien Amsterdammers vindt fietsen door de stad stressvol constateerde het Parool begin dit jaar. Vaker is fietsen echter stressverlagend constateerden onderzoekers van verschillende Europese onderzoeksinstituten. Fietsen reduceert stress.

Autoverkeer dat wordt afgestemd op vaarverkeer en vice versa. Dat is de toekomst als het aan gemeenten en waterbeheerders ligt die meedoen aan een pilot voor het integreren van ‘natte’ en ‘droge’ verkeerscentrales.