Alles over Mobiliteit

Nederland is het tweede land van Europa als het gaat om vertraging door files. Gemiddeld staan we zo'n 39 uur per jaar vast. Alleen België scoort hoger. Dat blijkt uit de INRIX Traffic Scorecard die deze week werd gepubliceerd.

De Negen Straatjes zouden zonder veel moeite kunnen worden verdubbeld. Door het doorbreken van een aantal huizenblokken op de grachten zouden zo de Achttien Straatjes kunnen ontstaan, zeggen twee jonge architecten maandag in Het Parool.

Het is waarschijnlijk dat ergens langs de 19 snelwegtrajecten waar de maximumsnelheid pas is verhoogd naar 130 kilometer per uur de luchtkwaliteitsnorm zal worden overschreden. De kans dat het ergens mis gaat, wordt ruwweg geschat op zo'n 80%. Dat blijkt uit berekeningen van Milieudefensie op basis van gegevens van Rijkswaterstaat.

Meer verkeer op B-weg

26 februari 2016 17:11

De verkeersdrukte op Overijsselse B-wegen neemt weer toe nadat de verkeersintensiteit 10 jaar lang daalde. Dat schrijft de provincie Overijssel. Daarmee is er een einde gekomen aan een dalende trend in de hoeveelheid verkeer, die zich na 2007 inzette.

De drie belangrijkste knelpunten van de stadsentree van Den Haag zijn doodlopen, wringen en een gebrek aan oriëntatie. Dat stelt Maria Hogendijk-de Vries in haar afstudeerscriptie voor de TU Delft.