Alles over Mobiliteit

Rijkswaterstaat daagt marktpartijen uit om deel te nemen aan een tender, waarin kans wordt gemaakt op een aanbesteding van de renovatie van de Nijkerkerbrug. Bijzonder aan dit experiment is de vermindering van de aanbestedingsregels, wat moet leiden tot betere samenwerking.

Ik besloot onlangs de trein te nemen naar mijn werk. Dit om niet in de file te hoeven staan en rustig te kunnen werken. Dat eerste ging goed, dat tweede iets minder. Met een hoog sardientjes-in-een-blikgevoel vertrokken we om 08.29 uur naar Den Haag.

Communicerende auto’s kunnen efficiënter kruispunten oversteken dan verkeerslichten kunnen faciliteren. Dat stellen onderzoekers van Massachusetts Institute of Technology (MIT). Betekent dit straks het einde van het verkeerslicht?

Nederland is het tweede land van Europa als het gaat om vertraging door files. Gemiddeld staan we zo'n 39 uur per jaar vast. Alleen België scoort hoger. Dat blijkt uit de INRIX Traffic Scorecard die deze week werd gepubliceerd.

De Negen Straatjes zouden zonder veel moeite kunnen worden verdubbeld. Door het doorbreken van een aantal huizenblokken op de grachten zouden zo de Achttien Straatjes kunnen ontstaan, zeggen twee jonge architecten maandag in Het Parool.