Alles over Mobiliteit

Nederland staat in de top 10 van aantrekkelijkste landen voor infra-investeringen. Dat blijkt uit de Global Infrastructure Investment Index. De redenen hiervoor zijn onze economische en politieke stabiliteit, ons juridische systeem, de ervaring met PPS en de stroom aan nieuwe infraprojecten.

Vrijdag 29 april verscheen het Actieplan Schiphol, dat door de ministerraad is vastgesteld. In het Actieplan zijn de groeiplannen van Schiphol voor de komende jaren geactualiseerd. Dit zijn de belangrijkste punten uit het plan.

Hoewel het totale aantal elektrische auto’s met een derde is gestegen ten opzichte van een jaar eerder is begin 2016 slechts 1 op de 40 auto’s in Nederland geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven. De plug-in hybride is de populairste elektrische auto. Dat meldt het CBS vandaag.

Om de bereikbaarheid van Zuid-Nederland te verbeteren, gaat de provincie samenwerken met het Rijk, de provincie Limburg, regiogemeenten en het bedrijfsleven aan het programma ‘Bereikbaarheid Zuid-Nederland’. Er is in totaal 1 miljard euro beschikbaar gesteld.

Snorscooters op de weg

19 april 2016 12:35

Het stadsdeel Amsterdam West kan niet meer wachten op de landelijke regelgeving en wil de snorscooter niet meer op het fietspad maar op de rijweg laten rijden, stelt Het Parool. Landelijke regelgeving duurt nog jaren, maar een proef zorgt ervoor dat het stadsdeel toch vast aan de gang kan.