Alles over Mobiliteit

Om de bereikbaarheid van Zuid-Nederland te verbeteren, gaat de provincie samenwerken met het Rijk, de provincie Limburg, regiogemeenten en het bedrijfsleven aan het programma ‘Bereikbaarheid Zuid-Nederland’. Er is in totaal 1 miljard euro beschikbaar gesteld.

Snorscooters op de weg

19 april 2016 12:35

Het stadsdeel Amsterdam West kan niet meer wachten op de landelijke regelgeving en wil de snorscooter niet meer op het fietspad maar op de rijweg laten rijden, stelt Het Parool. Landelijke regelgeving duurt nog jaren, maar een proef zorgt ervoor dat het stadsdeel toch vast aan de gang kan.

Rijkswaterstaat daagt marktpartijen uit om deel te nemen aan een tender, waarin kans wordt gemaakt op een aanbesteding van de renovatie van de Nijkerkerbrug. Bijzonder aan dit experiment is de vermindering van de aanbestedingsregels, wat moet leiden tot betere samenwerking.

Ik besloot onlangs de trein te nemen naar mijn werk. Dit om niet in de file te hoeven staan en rustig te kunnen werken. Dat eerste ging goed, dat tweede iets minder. Met een hoog sardientjes-in-een-blikgevoel vertrokken we om 08.29 uur naar Den Haag.

Communicerende auto’s kunnen efficiënter kruispunten oversteken dan verkeerslichten kunnen faciliteren. Dat stellen onderzoekers van Massachusetts Institute of Technology (MIT). Betekent dit straks het einde van het verkeerslicht?