Alles over Mobiliteit

InfraTech 2017

15 juni 2016 16:07

Met circa 550 exposanten en 20.000 bezoekers is de vakbeurs InfraTech veruit het belangrijkste platform voor de infrastructuur. De komende editie van InfraTech vindt plaats van 17 t/m 20 januari 2017 in Rotterdam Ahoy. 

De rol van gemeenten en provincies in het mobiliteitsbeleid zal naar verwachting de komende tijd toenemen. Grootschalige investeringen in rijkswegen en spoor zijn de komende decennia minder vaak rendabel. Lokaal valt wel winst te boeken op het gebied van mobiliteit. Dit concludeert het CPB.

Negen van de twintig grote steden overwegen scooters van het fietspad naar de rijbaan te verwijzen. Dat blijkt uit een rondgang van Milieudefensie langs de G20. Gemeenten kunnen nu nog niks doen aan de overlast van scooters op het fietspad, omdat landelijke wetgeving ontbreekt.

Files, luchtvervuiling en verkeersongevallen. Negatieve effecten van wegverkeer zijn te beperken door in te zetten op prijsbeleid: beleidsmaatregelen waarbij weggebruikers betalen voor het gebruik van de weg. Maar dan moet wel goed worden gekeken naar het implementatieproces.

Nederland is een fietsland. Maar het fietsen in Nederland lijdt onder zijn eigen succes. Er zijn veel knelpunten, zoals fietsparkeren, snelheidsverschillen, te smalle fietspaden, wielrenners, en ga zo maar door. Hoog tijd voor een Deltaprogramma Fiets.