Alles over Mobiliteit

Overvolle wegen en treinen zijn het gesprek van de dag. De overbelasting van het wegennet lijkt weer terug op het niveau van voor de crisis. Ook op het spoor is er te weinig capaciteit, mede door vervanging van materieel. Bereikbaarheid staat weer op de agenda.

Op 21 juni hebben de provincies Groningen, Zuid-Holland en Brabant en vervoersautoriteit MRDH een intentieverklaring getekend voor het uitbreiden van het aantal waterstofbussen. Daarmee zetten de provincies een stap in de goede richting op het gebied van CO2-reductie door vervoersmiddelen.

Het Infrastructuurfonds en het Deltafonds worden verlengd met twee jaar, van 2028 tot 2030. Eerste is vooral bedoeld voor het beheer en onderhoud en de vervanging en renovatie van bestaande infrastructuur. Dat melden minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.

InfraTech 2017

15 juni 2016 16:07

Met circa 550 exposanten en 20.000 bezoekers is de vakbeurs InfraTech veruit het belangrijkste platform voor de infrastructuur. De komende editie van InfraTech vindt plaats van 17 t/m 20 januari 2017 in Rotterdam Ahoy. 

De rol van gemeenten en provincies in het mobiliteitsbeleid zal naar verwachting de komende tijd toenemen. Grootschalige investeringen in rijkswegen en spoor zijn de komende decennia minder vaak rendabel. Lokaal valt wel winst te boeken op het gebied van mobiliteit. Dit concludeert het CPB.