Alles over Opinie

Prostitutiezones in de binnensteden staan onder druk. Mensenhandel, overlast en andere criminaliteit maken dat gemeenten raamprostitutie terugschroeven of zelfs helemaal sluiten. Stadszaken sprak met oud-prostituee Metje Blaak.

Zo snel als de verschillende online buurtplatforms opduiken, zo snel verdwijnen sommige ook weer uit het oog. Stadszaken sprak met Korné Boekholt en Jules Pollaert over hoe het wél moet. Wat leren we van het Amerikaanse Nextdoor?

De corporatiesector verandert. Terug naar de kerntaak, bezuinigingen én geen ontwikkelingen meer in het niet-DAEB-segment. Kortom: een nieuwe rol. En dat terwijl de sociale huursector onder grote druk staat. Wie gaat de problemen oplossen: gemeenten, corporaties, of gaan ze hand in hand?

Een dag in de on-demand economie

29 november 2015 16:48

Een taxi nodig? Vers gebakken broodjes? Of medische assistentie? Met één druk op je smartphone staat het voor je deur. De on-demand economie groeit. En zo ziet je dag er dan uit.

Koop je gehandicapten-quotum af

19 november 2015 17:56

Je bent bereid arbeidsgehandicapten in dienst te nemen, maar je kunt ze absoluut niet gebruiken. Geen stress! Door het inschakelen van externe bedrijven als De Groenmakers hebben bedrijven de mogelijkheid hun Participatiewet-verplichting af te kopen.