Alles over Opinie

Deze week roept staatssecretaris Dijkhoff gemeenten op om ‘nu echt werk te maken van de opvang van asielzoekers en statushouders’. Aan het vorige verzoek ontbrak het woord “echt”, dat was dan blijkbaar niet serieus te nemen.

De rode contouren moeten weg. Dat is in het kort de boodschap die G32-steden en 9 investeerders afgaven in hun vorige week gepresenteerde Woonvisie. Cees-Jan Pen, Frans Soeterbroek en Gerben van Dijk pleiten voor een ‘breder perspectief’.

Parkrenners aangeslagen

13 april 2016 16:15

De Engelse gemeente Stoke Gifford gaat hardlopers aanslaan op rennen in het park. Een meerderheid van de gemeenteraad van Stoke Gifford stelt dat niet-hardlopende burgers niet mogen opdraaien voor het herstel van schade aan wandelpaden die door de hardlopers is veroorzaakt.

Vergunningvrij, eenvoudiger?

12 april 2016 14:47

Op 1 november is de nieuwe regeling voor vergunningvrij bouwen in werking getreden. Als we het Rijk mogen geloven is de regeling een verruiming en vereenvoudiging ten opzichte van de oude regeling. Maar betekent dit ook dat burgers en bedrijven eenvoudig meer vergunningvrij kunnen bouwen?

Wie wil weten hoe Nederland eruit zal zien als het blijft bezuinigen op het onderhoud van de openbare ruimte, moet in het Ruhrgebied kijken. Jarenlange structurele bezuinigingen leidden tot een openbare ruimte die vooral armoede uitstraalt.